U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Haricots verts met spek-rösticrumble

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 100 g Aviko Rösti Original
  • 1 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 500 g panklare haricots verts
  • 1 snee wit casinobrood
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • Staafmixer met hakmolen

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekblokjes met de rösti in 8 minuten goudbruin en knapperig.
  • Kook de haricots verts in gezouten water in 4-5 minuten beetgaar.
  • Snijd de korsten van de boterham. Maal in de hakmolen het brood met de knoflook en de peterselie fijn. Voeg het broodkruim toe aan het röstimengsel en bak in nog 2-3 minuten goudbruin en krokant.
  • Giet de haricots verts af en laat ze goed uitlekken. Schep ze in een schaal. Bestrooi met de spek-rösticrumble en peper naar smaak.
  • Klassieke haricots verts met spek mogen deze kerst natuurlijk niet ontbreken. Maar dan wel in een nieuw jasje! De rösticrumble zorgt voor heerlijke extra knapperige Franse boontjes.
  • Tip: Liever een vegetarisch strooisel? Vervang de spekblokjes door grofgehakte groene olijven.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 135 kcal
  • 5 g vet waarvan 1 g verzadigd
  • 13 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,8 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen