Haricots verts met spek-rösticrumble
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekblokjes met de rösti in 8 minuten goudbruin en knapperig.
- Kook de haricots verts in gezouten water in 4-5 minuten beetgaar.
- Snijd de korsten van de boterham. Maal in de hakmolen het brood met de knoflook en de peterselie fijn. Voeg het broodkruim toe aan het röstimengsel en bak in nog 2-3 minuten goudbruin en krokant.
- Giet de haricots verts af en laat ze goed uitlekken. Schep ze in een schaal. Bestrooi met de spek-rösticrumble en peper naar smaak.
- Klassieke haricots verts met spek mogen deze kerst natuurlijk niet ontbreken. Maar dan wel in een nieuw jasje! De rösticrumble zorgt voor heerlijke extra knapperige Franse boontjes.
- Tip: Liever een vegetarisch strooisel? Vervang de spekblokjes door grofgehakte groene olijven.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 135 kcal
- 5 g vet waarvan 1 g verzadigd
- 13 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 4 g vezels
- 0,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen